Ukkovuori kulkee myös nimillä Ukkosvuori sekä Ukkokallio. 

Ukkovuorella sijaitsee koko Kymenlaakson korkein kohta, joka on 158,5 metriä merenpinnasta. Maalis-huhtikuussa 1918 Ukkovuori oli valkoisten tukikohtana. Samaan aikaan punaiset pitivät asemapaikkaan Voikoskea. 

 

Valkoisten joukkojen mukana taisteluissa olivat Kajaanin Sissirykmentin 1. komppanian 17-vuotias Kajaanin Lyseon abiturientti Urho Kekkonen. Kekkonen kirjoitti rintamalta useita kirjeitä isälleen Juholle sekä Kajaanin Lehteen. Tässä ote eräästä Kekkosen kirjoittamasta kirjeestä: 

”Maaliskuun 20 päivänä hyökkäsivät punikit ankarasti Mouhun pysäkin vasempaa puolustuslinjaa vastaan, jossa oli Kaj. Sissi-Rykmentin I komppanian I ja III joukkueet. Punikkien hyökkäys kohdistu hallussamme olevaa Ukkokalliota vastaan josta on hyvä näköala kaikille suunnille. Ja alkoi se tuossa 11 tienoissa aamulla. Kuularuiskutulen suojassa he kiipesivät kallion rinteitä ylös. Kivääritulemme heitä vastaan oli siksi tehokas, että he aluksi hieman peräytyivät, jolla aikaa he rytyyttivät kahdelta taholta kuularuiskuilla kallion lakea vastaan. Kohta hyökkäsivät he uudelleen jota kesti iltamyöhään saakka mutta Ukkokallio jäi meille huolimatta vähäisestä puolustajaväestä. Taistelussa sai sankarikuoleman sotkamolainen Kusti Hyvönen ja haavoittui Matti Tervonen ja Iivari Väisänen.”  (Kekkosen kirjoittamia kirjeitä Mouhun taisteluista löytyy myös teoksista Urho Kekkonen: Löysin rantein, Puheita ja kirjoituksia III, Weilin & Göös, Urho Kekkonen: Vuosisatani 1. Otava 1981 ja Ari Uino: Nuori Urho Kekkonen, Kirjayhtymä 1985.)

 

Valkoisten tukikohtana Ukkovuori oli usein punaisten tykkitulen kohteena, josta muistona on edelleen jäljet kalliossa. 1918 molemmilla osapuolilla oli käytössään junia (punaisilla peräti kaksi panssarijunaa, jollaisia valkoisilla ei ollut), jotka liikkuivat Savonradalla. Ukkovuorelta valkoiset tekivät tiedusteluja ja hyökkäyksiä punaisten puolelle. Läheisen Nuolniemen ja Mouhun kylien asukkaista osa pakeni taisteluita mm itään, Suuren Varpasen taakse sekä Repoveden taakse, Tervarummun kylään.

 

Ukkovuoren viitta on Ukkovuoren pellon laidassa vuoren alla. Heti viitan takana näkyy kalliossa tykinlaukauksen aiheuttama reikä, jonka laajuudesta voi päätellä jotakin räjähtävien tykinammusten voimasta. Se on ammuksen tulokulmasta päätellen ammuttu radalla partioivasta panssarijunasta. Suuntaus on ollut hyvä, mutta etäisyys on arvioitu väärin ja ammus on pudonnut vuoren juurelle eikä ole tavoittanut vuoren laella vartioivien valkoisten asemia.