Punaisten Savon radan rintaman päämaja oli rintaman vetäydyttyä Mäntyharjulta Voikosken ja Mouhun väliseen maastoon Voikosken asemalla. Miehiä oli majoitettu junavaunuihin ja aseman lähellä olevalla mäellä sijaitsevaan nuorisoseuran taloon. Sidonta-asema tai sotasairaalan tapainen oli Voikosken koululla, joka sijaitsi nykyisen Voikosken kirkon tontilla. Tiettävästi myös punaisten tykit olivat asemalla, mutta tykistön tulenjohto Voikosken ja Mouhun välisessä radan länsipuolisessa maastossa sijaitsevalla korkealla mäellä, jota on vuoden 1918 tapahtumien jälkeen kutsuttu Tähystyskukkulaksi. Tähystyskukkulan ja aseman välille oli asennettu puhelinlinja. 

 

Voikosken aseman seutua osoittava viitta on asemalle johtavan tien laidassa siinä kohdassa, josta lähti aikanaan polku tien eteläpuoleisella mäellä sijainneelle nuorisoseuran talolle, jonka kivijalka tai osia siitä on yhä nähtävissä mäen laella.

 

Maaliskuun 5. päivänä eli kaksi päivää Mouhun taisteluiden jälkeen punaiset tekivät radan suunnassa panssarijunan turvin vastahyökkäyksen Mouhulle. Hyökkäys kuitenkin torjuttiin, etenkin kun panssarijunaan tuli tykin täysosuma, jossa junan kuljettaja kuoli. 

 

Punaiset epäilivät valkoisten pyrkivän uhkaamaan heidän asemiaan radalla idästä ja hyökkäsivät 11. maaliskuuta noin patajoonan vahvuisen osaston voimin Kirjokivestä Turkinkylään ja Valtolaan. Punaiset valtsivat Valtolan, mutta Turkinkylässä valkoisten onnistui pysäyttää punaisten eteneminen. Huhtikuun 6. päivänä valkoiset pyrkivät kokonaisen pataljoonan voimin Turkinkylästä kohti punaisten asemia, mutta tuloksetta. Tämän  jälkeen kumpikin sodan osapuoli tyytyi Savon radan rintamalla asemasotaan ja partiointiin, sillä sodan ratkaisutaisteluita käytiin jo muualla.